Vtisi mamice po zaključku treningov starševstva

»Program Neverjetna leta je celovit, pozitivno usmerjen in fleksibilen.Za razliko od raznih člankov ali predavanj, ki osvetlijo le en vidik vzgoje in mi zato niso pomagali veliko, program Neverjetna leta predstavlja celovit sistem, kjer so posamezni vidiki povezani v zaključeno celoto, tako da vsako posamezno vprašanje, ki ga imam pri vzgoji, lahko umestim v celovito […]

»Program Neverjetna leta je celovit, pozitivno usmerjen in fleksibilen.
Za razliko od raznih člankov ali predavanj, ki osvetlijo le en vidik vzgoje in mi zato niso pomagali veliko, program Neverjetna leta predstavlja celovit sistem, kjer so posamezni vidiki povezani v zaključeno celoto, tako da vsako posamezno vprašanje, ki ga imam pri vzgoji, lahko umestim v celovito sliko.
Program je pozitivno naravnan, ponuja orodja, ki so prijazna in učinkovita, za razliko od pristopov, ki usmerjajo otrokovo vedenje po principu nagrada ali kazen. Program ponuja številna orodja in pristope, tako da starš lahko izbere tistega, ki najbolj ustreza tako otroku kot staršu.
Velika sprememba, ki jo je program doma povzročil, je da ne zakričim več. Prej sem večkrat povzdignila glas; ko sem trikrat rekla, pa ni zaleglo, se je zdelo, da je edini način, da bom v četrto bolj uspešna, da zakričim Ali pa sem zakričala preprosto iz občutka nemoči. Zdaj tega ni več, Imam orodja, ki so prijazna, umirjena ter učinkovita. Tudi občutka nemoči ni več.
Znanje, ki sem ga pridobila na programu, mi je dalo moč, da se vedno, v vsakem trenutku postavim na stran svojega otroka in postavim zase. Če obnašanje tvojega otroka kakorkoli odstopa od povprečja, se namreč hitro najde kdo med sorodniki, sosedi, naključnimi mimoidočimi … ki vse ve in ti soli pamet. Včasih je bilo take komentarje težko zdržati in hočeš nočeš so hitro zbudili dvome ali delam prav. Zdaj dvomov ni in komentatorje z lahkoto ignoriram ali utišam.«